51

Belgische minister: controleer élk huis in Molenbeek

Jan Jambon (Binnenlandse Zaken) vindt razzia noodzakelijk om jihadisme te bestrijden

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon pleit voor controle van élk adres in Molenbeek. Het zou een noodzakelijke stap zijn om jihadisme en radicalisering te bestrijden. Dat meldt het Nieuwsblad.

De minister zegt in het blad:

Het is onaanvaardbaar dat we niet weten wie er op het grondgebied is. Nu zijn er in sommige appartementen twee mensen ingeschreven, maar wonen er tien. Wat mij betreft moet de gemeentelijke administratie deur aan deur aanbellen en vragen wie daar nu effectief woont. Een woonstcontrole, zoals de wijkagent dat doet wanneer je ergens op een nieuwe plek gaat wonen.””

De regering heeft Jambon aangesteld als coördinator voor de aanpak in Molenbeek. Dit omdat er een directe link lijkt te zijn tussen de wijk en de aanslagen in Parijs. Ook zouden 85 van de 150 teruggekeerde Syriëstrijders in die buurt wonen.

Wel is de minster verantwoordelijk voor een ‘totaalpakket’, waarbij niet enkel repressieve maatregelen getroffen worden maar ook bijvoorbeeld gekeken wordt naar onderwijs, ruimtelijke ordening en kansen om ‘jongens van 15, 16 jaar nog een toekomst te geven.’ Hoe de minister van plan is de twee uitersten te combineren, is niet duidelijk. 

cc foto: Ben and Rachel Apps

Geef een reactie

Laatste reacties (51)