5

Belgische prins Laurent bedreigt huispersoneel

Overuren worden niet betaald en tegenspraak wordt beloond met een enkeltje naar land van herkomst

De Belgische prins Laurent is wederom in opspraak gekomen. Hij zou zijn huispersoneel terroriseren door geen overuren te betalen en protest te belonen met een enkeltje naar land van herkomst, aldus het Belgische weekblad Humo. Voor het gemak neemt de prins alleen buitenlanders in dienst. Het liefst Aziaten want die zouden het meest meegaand zijn.

Humo baseert zich onder andere op een Filipijnse huisbediende die opzoek is naar een nieuwe baan, maar vanwege zijn verblijfsvergunning nog steeds werkzaam is in Villa Clémentine in Tervuren. De klachten van de huisbediende, die zo nu en dan wat zwart geld toegestopt krijgt ter compensatie van de overuren, worden bevestigd door een jarenlange bezoeker van Villa Clémentine:

Het wordt steeds moeilijker voor de prins om goed personeel te vinden. Belgen pikken zijn gedrag niet meer, en Vlamingen al helemaal niet. De prins verkiest Aziaten tegenwoordig: die zijn veel meegaander. Maar zelfs met hen wordt het lastig.

Onlangs kwam de Belgische prins in opspraak nadat hij op eigen initiatief naar Congo vloog en daar de Congolese president Joseph Kabila ontmoette. Koning Albert II had Laurent nadrukkelijk verzocht dit niet te doen. Als gevolg van zijn ongehoorzaamheid is Laurent niet meer welkom in het paleis van zijn vader en op het nationale defilé op 21 juli.

Humo: Prins Laurent bedreigt zijn huispersoneel en betaalt geen overuren

cc-foto: Agriflanders

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (5)