Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belgische stad bouwt muur tegen Roma

  •  
16-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
herveua_300.jpg
Bevolking zou ongerust zijn over toename criminlaiteit
Op verzoek van de Belgische gemeente Moeskroen bouwt de Noord-Franse grensgemeente Wattrelos een muur van twee meter hoog langs een opvangkamp voor Roma. Volgens de Fransen zijn de Belgen onterecht bang.
De muur wordt opgetrokken tussen Herzeeuw, een deelgemeente van Moeskroen, en een opvangkamp waar 13 Roma-families wonen. Volgens de christendenomcratische burgemeester van Moeskroen wordt de muur opgetrokken uit angst onder de bevolking voor een toename van diefstallen. Dat het bouwwerk een muur van schaamte is, wil niet toegeven, schrijft Het Laatste Nieuws :
RTEmagicC_e2dde2796f.jpg
We willen alleen voor meer veiligheid zorgen in de buurt, door te vermijden dat de Roma vanaf het opvangkamp te makkelijk de grens oversteken via kleine weggetjes.
De Fransen vinden het Belgisch verzoek nergens op slaan. Volgens het beveligingsbedrijf dat het kamp bewaakt speelt er geen enkel probleem.
cc-foto: gillyan9

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.