Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belgische student (20) overleden na ontspoorde ontgroening

  •  
07-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
582 keer bekeken
  •  
2011-09-24_17.42_Leuven,_universiteitsbibliotheek_ceg74154_foto4
In België is een 20-jarige student overleden na een volkomen ontspoorde ontgroening. De student moest onder andere drie liter visolie drinken, waarna hij in coma raakte. Hij overleed vrijdag aan een hartstilstand
Donderdag werd de student met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij ernstig onderkoeld aankwam: zijn lichaamstemperatuur was nog slechts 28 graden. Twee andere aspirant leden van studentenclub Reuzegom, verbonden aan de KU Leuven, werden ook met onderkoelingsverschijnselen in het ziekenhuis opgenomen. Hun situatie was echter minder ernstig.
Justitie in België is een onderzoek gestart naar de studentenvereniging die al eerder in opspraak kwam, onder andere wegens dierenmisbruik. De Vlaamse minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft op Twitter haar medeleven betuigd aan de nabestaanden van de student en afgevaardigden van studentenclubs en het hoger onderwijs op het matje geroepen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.