Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belgische tv-makers krijgen belspelletjes van de buis

  •  
19-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
belspel_300.jpg
Na de helpdesk van Mobistar nu de beurt aan bedrog van Endemol
De makers van Neveneffecten scoorden vorige week een enorme hit met een grap tegen de helpdeskellende van Mobistar. Deze week richtten de vrolijke wrekers in het programma Basta hun pijlen op de belspelletjes van Endemol. De zenders VTM en 2BE hebben de spelletjes een dag na de onthullende uitzending met onmiddellijke ingang stopgezet.
Basta liet een acteur infiltreren in het team van belspelpresentatoren. Vier maanden lang werd geregistreerd hoe onwetende deelnemers het geld uit de zak wordt geklopt met praktijken die doen denken aan balletje-balletje. De programma’s worden uitgezonden op de commerciële zenders VTM en 2BE, eigendom van de VMMa.
De stopzetting van de belspelletjes betekent voor de VMMa een fors inkomensverlies. Niemand wilde er gisteren een bedrag op kleven. Maar volgens de makers van de reportage in Basta wordt er op een ‘goede dag’ zeker 30.000 euro binnengehaald. Dat geld gaat natuurlijk niet integraal naar de Medialaan – Endemol, de producent, krijgt een groot deel van de koek. Voor dat productiehuis is het verlies van de spelletjes een stevige klap. Maar gisteren hoorden we dat ook het voor VTM en 2BE om een aanzienlijk verlies van inkomsten zou gaan.
correctie 12:20 Naam programma aangepast naar Basta in plaats van Neveneffecten (met dank aan Bart van der Meiden)

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.