1

&… Bellende engel op Sint-Jan nu wereldberoemd

Nazi's slaan toe vanaf de maan ... DWDD vanuit Vlaanderen ... D66-Kamerlid houdt social media spreekuur ... Nederlanders moeten aan de geit ... Studente klaagt kamergenote aan wegens seksleven

&… Ander nieuws van vandaag


– Een beeld van de Sint-Janskathedraal in Den Bosch is wereldberoemd aan het worden. De New York Times schrijft over de eigentijdse engel die vorig jaar werd onthuld. Het onsterfelijke wezen draagt naast een schoudertas ook een mobiele telefoon en is aan het bellen. Een lokaal echtpaar heeft daar vervolgens een nummer en een twitter-account aan gekoppeld. Zo’n dertig mensen per dag bellen de engel. (New York Times)

– Een Finse komedie over nazi’s die vanaf de maan de Aarde veroveren staat op het punt in de bioscopen te gaan draaien. De vraag is hoe het Duitse publiek op Iron Sky (zie video) zal reageren. (Time)

– Verplicht langer doorwerken voor ouderen wordt lastig bij… gebrek aan werk. Vijfenvijftig plussers worden steeds minder aangenomen, stelt het UWV. (RTL Nieuws)

– De politie zoekt een onbekende man die kleding stuk knipt in winkels rond Apeldoorn. Of de man zelf ook verknipt is, is niet bekend. (Telegraaf)

– De Wereld Draait Door gaat Vlaanderen veroveren. De show komt binnenkort een een week lang uit België en zal dan ook op een Vlaamse zender te zien zijn. (De Standaard)

– Amerikaanse kranten verliezen recordbedragen door de komst van internet. Tegenover elke advertentiedollar die de titels online verdienen, raken ze er zeven kwijt in de papieren uitgave. (De Morgen)

– Natuurrampen veroorzaakten vorig jaar wereldwijd voor 287 miljard euro schade, een nieuw record. Dat heeft de VN berekend. Het aantal slachtoffers loopt wel terug, dankzij nieuwe waarschuwingssystemen. (Trouw)

– Passagiers van een Air France vlucht hebben gisteren boven de Atlantische Oceaan doodsangsten uitgestaan. Er hing een brandlucht in het toestel dat vervolgens een duikvlucht maakte. Uiteindelijk maakte het vliegtuig een geslaagde noodlanding op de Azoren. (Trouw)

– Het onderzoek naar de beruchte Bende van Nijvel die in de jaren tachtig extreem gewelddadige overvallen pleegde met tientallen doden, krijgt mogelijk een impuls door de vondst van nieuw dna. Omdat de zaak bijna verjaard is, is een nieuwe website geopend in een poging de zaak alsnog op te lossen. (De Standaard)

– VVD’er Bas Eenhoorn gaat het onderzoek naar de zogeheten ‘seksrel’ in Wassenaar begeleiden. Tijdens een afterparty van een raadsvergadering zou er onder leiding van een VVD-wethouder teveel gedronken zijn. Ook werden er seksuele toespelingen gemaakt. (Trouw)

– De burgemeester van Hulst (CDA) is in opspraak gekomen omdat hij via Twitter een racistisch getinte ‘grap’ maakte over een overval op een Chinees restaurant. (NOS)

– De zon gaat bijna onder voor Belgische zonne-energiebedrijven. Het beëindigen van subsidiemogelijkheden door de overheid, betekent mogelijk het einde voor gespecialiseerde bedrijven. (De Standaard)

– Het Londense Tate Modern heeft zo’n 8 miljoen porseleinen zonnebloemzaden aangekocht van de dissidente Chinese kunstenaar Ai Wei Wei. Vorig jaar vulde de kunstenaar de centrale hal van het museum met honderd miljoen van dergelijke handgemaakte(!) zaden. (VRT Nieuws)

– Lady Gaga heeft een nieuw record verbroken: meer dan 20 miljoen volgers op Twitter. (RTL Nieuws)

– D66 Kamerlid Kees Verhoeven houdt de komende vier weken spreekuur over social media. Burgers hebben te weinig kennis van de valkuilen, meent de parlementariër. (Spits)

– Een Amerikaanse studente heeft haar kamergenote aangeklaagd omdat deze laatste te vaak seks had. Daar werd de studente aan de streng katholieke onderwijsinstelling volgens eigen zeggen depressief van. Ze eist een schadevergoeding. (De Morgen)

– Een oud-voetballer heeft een Britse kerk aangeklaagd. De inmiddels van zijn geloof gevallen man beweert een carrière bij Manchester United te zijn misgelopen omdat hij bekeerd werd. (Volkskrant)

– De Belgische politie heeft een ‘pijpmarathon’ op een erotische beurs in Antwerpen verboden. In de richtlijnen staat: ‘deelname van het publiek aan seksuele handelingen is niet toegelaten’. Vandaar. (De Morgen)

 – In Sri Lanka is een man overleden tijdens een wereldrecordpoging ‘levend begraven’.(NZ Herald

– Zij ook al. Volgens archeologen is het op basis van vondsten aannemelijk dat Neanderthalers – de op mysterieuze wijze verdwenen mensensoort – de klauwen van arenden als sieraden droegen. (The Atlantic)

– Nederlanders eten wel geitenkaas maar geen geitenvlees. Dat laatste moet veranderen want er worden teveel (225.000) lammetjes afgemaakt of op transport naar Zuid-Europa gezet. (Trouw)

– Zwarte en gehandicapte scholieren in de VS worden vaker en harder gestraft dan andere studenten, blijkt uit onderzoek. De praktijk is toegnomen na de invoering van zero-tolerance beleid. Daardoor verlaten nu meer scholieren opleidingen zonder diploma. (New York Times)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reactie