2

&… Ben & Jerry’s in de bres voor homohuwelijk

UPDATE: Viewing Kony2010 in Oeganda leidde tot boze reacties ... Vrouwen in Qatar voor het eerst naar Olympische Spelen... Bestaat seksverslaving wel?... Meer mobiele telefoons dan w.c.'s in India

Ander nieuws van vandaag

Het homohuwelijk staat in Engeland al een paar jaar ter discussie. IJsfabrikant Ben & Jerry’s besloot het initiatief te steunen en veranderde hun ijssmaak van ‘Oh My! Apple Pie!’ in de naam ‘Apple-Y Ever After’. Ook heeft Ben & Jerry’s samen met homo-organisatie Stonewall een Facebook-app ontwikkeld waarmee gebruikers online met elkaar kunnen trouwen. (AD)

In India hebben meer huishoudens een mobiele telefoon dan een toilet. 53,2 procent van de huishoudens beschikt over een mobiele telefoon, slechts 46,9 procent heeft een toilet. (Het Parool)

Volgens David Ley bestaat seksverslaving niet. In zijn boek ‘De Mythe van Seksverslaving’ geeft hij zeven redenen waarom je helemaal niet verslaafd kan zijn aan seks. Eén van de redenen: Te veel seks bestaat niet. (The Huffington Post)

Ikea wordt beschuldigd detectives te hebben ingehuurd om ontevreden klanten en personeel te bespioneren in Frankrijk. (The Guardian)

Qatar zal naar alle waarschijnlijkheid deze zomer in Londen voor het eerst vrouwen toestaan mee te doen aan de Olympische Spelen. Het land wil in 2020 de Spelen organiseren en kan daarom niet om de eis van het Internationaal Olympisch Comité heen. (De Volkskrant)

De premiere van de documentaire Kony2012 is in Oeganda zelf niet goed ontvangen. De film werd in het westen door miljoenen mensen bekeken, waarop de African Youth Initiative Network voorstelde om de film ook in buitenbioscopen in Oeganda te draaien. Verdere viewings zijn nu afgeblazen omdat de premiere in de hoofdstad Lira veel boze reacties teweeg bracht. De organisatoren zelf zouden tijdens het event op de vlucht geslagen zijn omdat ze met stenen werden bekogeld. (The New Zealand Herland)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)