Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Benelux: burger raadplegen over toekomst zomer- en wintertijd

  •  
20-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
38026049101_6c3724b1ec_z
De Belgische premier Charles Michel heeft op een Europese migratietop in het Oostenrijkse Salzburg gezegd dat in de Benelux-landen een ‘vorm van burgerraadpleging’ zal plaats gaan vinden over de toekomst van de zomer- en wintertijd. Hij maakte dit bekend na overleg met de Nederlandse premier Mark Rutte en zijn Luxemburgse ambtsgenoot Xavier Bettel. De drie leiders vinden het belangrijk dat hun landen dezelfde tijd blijven aanhouden.
Jean-Claude Juncker maakte onlangs in zijn opening van het parlementaire jaar bekend dat Europese lidstaten voortaan zelf beslissen over de vraag welke tijd ze aanhouden. Michel wil meer landen betrekken bij een eventuele aanpassing van de zomer- en wintertijd. Frankrijk, Duitsland en Italië behoren tot de landen met wie overlegd moet gaan worden. Overigens liet een woordvoerder van Rutte aan de NOS weten dat het vooral om focusgroepen en belangengroeperingen gaat die gepeild moeten worden om te bepalen of Nederland de zomer- en wintertijd verandert.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.