7

Beneluxlanden erkennen Libische Overgangsraad

Erkenning geldt voor de periode totdat Khadaffi van het toneel is verdwenen

Nederland, België en Luxemburg hebben de Nationale Overgangsraad die in handen is van de Libische opstandelingen erkend. Dat betekent dat de Benelux de Overgangsraad nu ziet als de wettige vertegenwoordiger van Libië.

In Brussel sprak minister Uri Rosenthal samen met zijn Belgische en Luxemburgse collega’s met Mahmoud Jibril, één van de leiders van de Libische opstandelingen. De Beneluxlanden hebben hun erkenning uitgesproken voor de transitieperiode, dus tot het moment wanneer Khadaffi werkelijk van het toneel is verdwenen en er een ‘vrij en democratisch Libië tot stand is gekomen’.

Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland gaven de Overgangsraad al eerder hun erkenning. Den Haag vond het lange tijd nog te vroeg om de raad van de Libische opstandelingen te erkennen.

Leden van de Libische Overgangsraad praten op het hoofdkwartier van de NAVO verder met 28 NAVO-leden over de voortgang van hun land. Later vandaag zullen zij ook met Barosso, de voorzitter van de Europese Commissie in gesprek gaan.

NOS: NL erkent Libische Overgangsraad

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (7)