Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Benetton moet posters kussende paus weghalen

  •  
17-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
160 keer bekeken
  •  
Benetton_paus.jpg
Vaticaan onderneemt juridische stappen tegen de campagne van het modebedrijf
Modeconcern Benetton is in allerijl de posters aan het weghalen waarop de paus hartstochtelijke zoent met de imam van moskee Al-Azhar in Caïro. Dat meldt de Britse krant The Guardian. Het Vaticaan onderneemt juridische stappen om de verdere verspreiding van de foto tegen te gaan.
De poster, onderdeel van de campagne ‘Unhate’ van Benetton, heeft enige tijd op verschillende plekken in Italië gehangen, ook op een steenworp afstand van het Vaticaan. 
Tussen het Vaticaan en Egyptische religieuze leiding zijn de verhoudingen gespannen sinds de volksopstand en de val van het regime van president Mubarak. Het Vaticaan verweet het nieuwe Egypte te weinig te doen aan de discriminatie van christenen in het land. Egypte vond dat het Vaticaan zich niet met interne Egyptische zaken moest bemoeien, schrijft The Guardian.
De verzoenende bedoeling van Benetton kon het Vaticaan niet waarderen en noemt deze een grove belediging van de paus. Benetton heeft opnieuw benadrukt dat het enige doel van de campagne de bestrijding van haat in al zijn vormen is.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.