Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bengaalse bedelaars van straat gestuurd voor crickettoernooi

  •  
31-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
begger_300.jpg
Een klein deel van de gehandicapte bedelaars krijgt een vergoeding voor drie maanden inkomstenderving
Bangladesh is trots dat zij volgende maand de cricket World Cup mede mogen organiseren. Om te zorgen dat toeristen en toeschouwers niet belaagd worden door bedelaars heeft de overheid besloten de bedelaars voor drie maanden uit de hoofdstad Dhaka te verbannen.
Burgemeester Mansur Alam van Dhaka zegt tegen de BBC dat de bedelaars tijdelijk opvang kunnen krijgen in ‘maatschappelijke centra’. Bangladesh organiseert samen met India en Sri Lanka de World Cup cricket. De overheid probeert al langer het bedelen te verbieden, maar door het grote aantal bedelaars is dat nog steeds niet gelukt.
In Bangladesh leven zo’n 700.000 bedelaars van wie vele lichamelijk beperkt zijn. Ongeveer 300 gehandicapte bedelaars zullen 0,90 eurocent per dag krijgen om drie maanden inkomstenderving te compenseren. Alam zegt een lijst te zullen maken van alle gehandicapte bedelaars in het land om te voorkomen zij naar de toeristische hotspots trekken.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.