30

Benno L. mag in Leiden blijven wonen

'Opnemen en in contact blijven is beter dan buitensluiten en isoleren'

De veroordeelde pedofiel Benno L. mag in Leiden blijven wonen. Dat heeft de Leidse burgemeester Henri Lenferink vrijdag bekend gemaakt in een brief, die bij direct omwonenden is bezorgd.

De burgemeester schrijft:

Ik blijf ervan overtuigd dat de huisvesting van L. in Leiden verantwoord is en dat door zijn aanwezigheid de veiligheid niet in het gedrang komt. Uit Leiden wegsturen is naar mijn mening bovendien geen goed antwoord op dit maatschappelijk vraagstuk. Wij zullen met elkaar een oplossing moeten vinden om deze mensen een plek te geven in onze samenleving. Opnemen en in contact blijven is beter dan buitensluiten en isoleren.

De bedoeling is nu dat een groep vrijwilligers L. gaat begeleiden om hem uit zijn isolement te halen. Wanneer L. Leiden wil verlaten, wordt van tevoren met de reclassering de route besproken. Ook wordt als extra voorwaarde opgenomen dat L. in Leiden geen contact mag hebben met kinderen. Ook krijgen schoolbesturen in de directe omgeving en de voorzieningen voor verstandelijk gehandicapten voorlichting en ondersteuning bij de zorg voor de leerlingen.

Het Openbaar Ministerie en de reclassering gaan verder in overleg met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters om de terugkeer van zedendelinquenten in de samenleving te bespreken.

NRC: Gemeente: Benno L. blijft in Leiden

Geef een reactie

Laatste reacties (30)