84

Beoogd staatssecretaris Ben Knapen onder vuur

Knapen leidde krantenconcern PCM naar rand van de afgrond ... 'De rechter heeft geoordeeld dat hij wanbeleid heeft gevoerd.'

Oud-NRC Handelsblad hoofdredacteur Ben Knapen, die door het CDA naar voren is geschoven als staatssecretaris Buitenlandse Zaken, ligt al voor zijn officiële benoeming onder vuur. Volgens dagblad De Pers is Knapen in tegenstelling tot wat Rutte over zijn ploeg beweert beslist niet een van de beste mensen die Nederland heeft.

De Pers laat verschillende personen aan het woord die Knapen meemaakten als bestuurder van PCM, het uitgeversconcern dat bijna ten onderging aan de overname door de Britse woekerinvesteerder Apax.

De Pers schrijft:

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam oordeelde nog geen half jaar geleden dat het bestuur van PCM Uitgevers tussen 2004 en 2007 wanbeleid voerde. Plaatsvervangend voorzitter van de Ondernemingskamer Huub Willems verweet bestuurders op meerdere punten zwalkend beleid en gebrek aan behoorlijk bestuur. Ook de bonussen aan onder anderen Knapen waren volgens de Ondernemingskamer niet in overeenstemming met de code voor goed ondernemingsbestuur.

Naast dat Knapen zijn zakken vulde met bonussen terwijl hij het bedrijf naar de ondergang leidde, weigert hij daar ook nog eens verantwoordelijkheid voor te erkennen. Tijdens de rechtszittingen zou hij vooral anderen de schuld hebben gegeven.

De Pers: Krantenland onthutst over Ben Knapen

Geef een reactie

Laatste reacties (84)