Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Beoordeel gedrag en niet wat erachter zit'

  •  
17-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
tahir_bolkestein_300.jpg
[Video] Naema Tahir en Frits Bolkestein in gesprek over de islam
In Buitenhof gingen Naema Tahir en Frits Bolkestein in gesprek over hoe met de islam om te gaan in onze westerse maatschappij.
Schrijfster Naema Tahir zei dat ze de discussie over de vraag of de islam een religie is of een ideologie een non-discussie vindt. Ze stelde dat elke religie voor een deel gaat over hoe te leven en dus een ideologische kant heeft. Ze stond stil bij het feit dat er een kleine groep moslims is die in het feit dat Mohammed een krijgsheer was een voorbeeld zien om zelf ook geweld te gebruiken. Daar moeten we het in het westen over hebben, vindt ze. En over de vraag hoe we zorgen dat moslims niet op het verleden gericht zijn, maar op de toekomst. Frits Bolkestein benadrukte dat we als samenleving moslims moeten beoordelen op hun gedrag en niet op wat er achter zit. Hun geloofsbeleving hoort in het privé-domein thuis, aldus Bolkestein. Hij ziet de islam niet als een bedreiging voor het westen, eerder het westen als bedreiging voor de islam. Het grote debat daarover vindt momenteel binnen de islam plaats.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.