Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Berlijn strijdt tegen extreemrechts met glitters en keiharde house

  •  
27-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GERMANY PARTIES AFD DEMONSTRATION

© 2018-05-27 14:37:21 epa06766739 People gather to protest against a demonstration of the 'Alternative for Germany' (AfD) party at the Brandenburg Gate in Berlin, Germany, 27 May 2018. The AfD

De extreemrechtse partij Alternative für Deutschland had een ‘Dag der Afrekening’ aangekondigd met een imposante demonstratie in Berlijn tegen het beleid van bondskanselier Merkel waaraan 12.000 mensen zouden moeten deelnemen. In plaats daarvan kregen de enkele duizenden toehoorders nauwelijks kans om zich verstaanbaar te maken, omdat tienduizenden tegendemonstranten – gewapend met gouden glittervlaggen, kleurige banners, eenhoorns en knallende housemuziek – niet van plan waren dat te laten gebeuren. In de brandende zon liepen ze, dansten ze en scandeerden ze leuzen als “Nee tegen racisme”, “Nazi’s ga weg” en “Heel Berlijn is tegen AfD”. Het meest luidruchtige protest werd georganiseerd door een groep van 100 Berlijnse clubs uit de legendarische techno-scene, die met boten, drijfpodia en platte karren met daarop dj’s en speakers de AfD wilden ‘wegbassen’.
Hoeveel tegendemonstranten er precies op de been waren is nog onduidelijk. Organisatoren spreken van meer dan 70.000 mensen, terwijl de Duitse omroep ZDF spreekt van minstens 25.000. Het is in elk geval een veelvoud van de AfD-supporters, waarvan er minder dan vijfduizend naar Berlijn waren getogen.
There is no room for hate and racism in Berlin ✊ Dancing with thousands against that, another reason why I love this city #AfDwegbassen pic.twitter.com/uXGdjHL4TX
— Robin Dechant (@robindchnt) May 27, 2018
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.