Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Berlusconi houdt Jood het liefst in de kelder

  •  
01-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
ruttezml.JPG
Mobieltje filmt anti-semitische grap Berlusconi
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is voor zijn huis gefilmd terwijl hij jongeren een Joodse mop vertelde. Daarin maakt hij het punt dat joden zich maar beter achter verscholen deuren kunnen houden. De video is inmiddels op Youtube geplaatst en zorg voor veel opschudding.
Berlusconi vertelt de jongeren een mop over een Jood die tegen een andere Jood zegt dat hij tijdens de Holocaust een Joodse onderduiker opnam en verborg in zijn kelder. Als beschermgeld moest hij hem echter wel 3000 euro per dag betalen. De premier vraagt daarna aan de jongeren: “Denk je dat we hem moeten zeggen dat Hitler dood is en dat de oorlog voorbij is?”
De Joodse verenigingen in Italië is geschokt door het filmpje en zegt dat de mop ‘de ergste antisemitische stereotypes’ bevat. De linkse oppositie vindt dat de grap ook niet door de beugel kan en heeft gezegd dat Italië zich moet schamen voor zijn premier. Dat schrijft Trouw.   

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.