Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Berlusconi: Israël bij EU

  •  
01-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
berlusconi.jpg
Toetreding 'grootste verlangen' van Italiaanse premier
De Italiaanse premier Berlusconi wil dat Israël lid wordt van de Europese Unie. Berlusconi brengt een driedaags bezoek aan Israël in gezelschap van maar liefst acht ministers. Samen met Israëlische collega’s werd een kabinetsvergadering gehouden.
De Amerikaanse krant Washington Post citeert Berlusconi die bij zijn in Jeruzalem stelde: “zolang ik een rol speel in de politiek is mijn grootste verlangen om Israël het lidmaatschap van de Europese Unie te bezorgen.” De Israëlische premier Netanyahu liet zich in reactie positief uit. “Ik kan maar weinig landen bedenken die zo’n bijdrage aan de Westerse cultuur hebben geleverd als onze twee naties. In Rome en Jeruzalem zijn de fundamenten van de Westerse cultuur gelegd.”
RTEmagicC_berlusconi_grt.jpg
Serieuze pogingen om toetreding van Israël te bespreken zijn nooit ondernomen. Het is  ook niet bekend of het land het zou willen. Bij de EU wilde niemand op de suggestie reageren.
Overigens is Italië binnen Europa ook de belangrijkste handelspartner van Iran, de grootste vijand van Israël. Woensdag spreekt Berlusconi de Knesset, het Israëlische parlement, toe.
cc-foto: Rogimmi

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.