Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Berlusconi jaar achter slot en grendel?

  •  
07-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
berlusconi300_08.jpg
Rechtbank Milaan veroordeelt oud-premier tot één jaar cel in afluisterschandaal
Silvio Berlusconi is veroordeeld tot een jaar cel in een afluisterschandaal. De rechtbank in Milaan heeft hem die straf opgelegd voor het publiceren van afgeluisterde telefoongesprekken. Dat meldt NOS.
De kans dat de oud-premier van Italië achter slot en grendel verdwijnt, is klein. Hij zal vrijwel zeker beroep aantekenen. Ook hoeft de veroordeling geen blokkade te betekenen voor eventuele deelname aan een nieuw Italiaanse regering.
8366737971_248457e4e2
Het afluisterschandaal vond plaats in 2005, toen een krant van Berlusconi’s mediaconcern afgeluisterde gesprekken over de mislukte poging om een bank over te nemen, publiceerde.
Er lopen momenteel nog meer rechtszaken tegen Berlusconi. Bijvoorbeeld het proces ‘Ruby-gate’, waarin de oud-premier zich moet verantwoorden voor machtsmisbruik en het bevorderen van prostitutie van minderjarigen.
In een andere zaak is Berlusconi donderdagochtend in hoger beroep vrijgesproken. Hij en zijn concern Mediatrade werden ervan beschuldigd belasting te ontduiken. Volgens de hoogste Italiaanse rechtbank klopt dat niet.
cc-foto: Pazca

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.