16

Berlusconi jaar achter slot en grendel?

Rechtbank Milaan veroordeelt oud-premier tot één jaar cel in afluisterschandaal

Silvio Berlusconi is veroordeeld tot een jaar cel in een afluisterschandaal. De rechtbank in Milaan heeft hem die straf opgelegd voor het publiceren van afgeluisterde telefoongesprekken. Dat meldt NOS.

#ServizioPubblico stasera farà il record della Social TV
De kans dat de oud-premier van Italië achter slot en grendel verdwijnt, is klein. Hij zal vrijwel zeker beroep aantekenen. Ook hoeft de veroordeling geen blokkade te betekenen voor eventuele deelname aan een nieuw Italiaanse regering.

Het afluisterschandaal vond plaats in 2005, toen een krant van Berlusconi’s mediaconcern afgeluisterde gesprekken over de mislukte poging om een bank over te nemen, publiceerde.

Er lopen momenteel nog meer rechtszaken tegen Berlusconi. Bijvoorbeeld het proces ‘Ruby-gate’, waarin de oud-premier zich moet verantwoorden voor machtsmisbruik en het bevorderen van prostitutie van minderjarigen.

In een andere zaak is Berlusconi donderdagochtend in hoger beroep vrijgesproken. Hij en zijn concern Mediatrade werden ervan beschuldigd belasting te ontduiken. Volgens de hoogste Italiaanse rechtbank klopt dat niet.

NOS: Berlusconi: jaar cel voor afluisteren

cc-foto: Pazca

Geef een reactie

Laatste reacties (16)