28

Berlusconi krijgt 7 jaar in Ruby-gate

Italiaanse oud-premier veroordeeld voor seks met minderjarige prostituee en machtsmisbruik

De rechtbank in Milaan heeft Silvio Berlusconi (76) veroordeeld tot zeven jaar cel. Bovendien mag hij nooit meer een publieke functie uitoefenen. De voormalige premier van Italië heeft zich volgens de openbaar aanklager schuldig gemaakt aan seks met een minderjarige en machtsmisbruik.

#ServizioPubblico stasera farà il record della Social TV
NOS:

De straf is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie, dat zes jaar had geëist. Volgens de openbaar aanklager staat vast dat Berlusconi in 2010 tijdens een van zijn ‘bunga-bunga’-feesten seks heeft gehad met de toen 17-jarige Karima el-Mahroug, die ook bekend staat als Ruby de Hartenbreker. Hij zou haar 4,5 miljoen euro hebben betaald.

Berlusconi stond ook terecht voor machtsmisbruik. Toen ‘Ruby’ werd aangehouden voor diefstal belde hij de betrokken agenten met de opdracht haar vrij te laten. Vorig jaar kreeg de oud-premier al vier jaar cel wegens fraude bij zijn bedrijf Mediaset. Die straf was ook al hoger dan de eis van justitie. Omdat hij in beroep is gegaan en omdat veroordeelden van boven de 70 in Italië niet naar de gevangenis hoeven, is hij nog steeds op vrije voeten.

NOS: Zeven jaar cel voor Berlusconi

Geef een reactie

Laatste reacties (28)