Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Berlusconi nu aangeklaagd voor omkoping

  •  
08-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-23119775.jpg
Belastingfraude levert mediamagnaat vier jaar cel op ... Update: Nieuwe aanklacht, nu wegens omkoping
Het hooggerechtshof in Milaan heeft de Italiaanse politicus en mediamogul Silvio Berlusconi, veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens belastingfraude met zijn bedrijf Mediaset. Naast de celstraf, die hij naar alle waarschijnlijkheid thuis mag uitzitten vanwege zijn hoge leeftijd, is het Berlusconi ook voor vijf jaar verboden een publieke functie uit te oefenen.
Het ligt in de lijn der verwachting dat Berlusconi in cassatie gaat, maar zelfs na een definitieve veroordeling is het onwaarschijnlijk dat de zesenzeventigjarige zijn riante woning voor de petoet zal moeten verruilen. Toch kan deze veroordeling wel degelijk consequenties hebben. De kersverse regering die de centrumlinkse PD gedwongen vormde met de centrumrechtse PDL van Berlusconi (en de partij van oud-premier Mario Monti), lijkt nog niet sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen.
Update : Het Italiaanse openbaar ministerie heeft een nieuwe aanklacht ingediend tegen Berlusconi: In 2006 zou hij een senator hebben omgekocht om zijn rivaal Romano Prodi te verzwakken. Voor 3 miljoen euro stapte senator De Gregorio over naar het Berlusconi-kamp, volgens de aanklacht. De senator in kwestie gaf eerder al toe dat hij geld had aangenomen van de oud-premier.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.