Laatste update 23:21
59

Bernie Sanders confronteert Senaat met joekel van een Trump-tweet

Oud-presidentskandidaat Bernie Sanders confronteerde de Amerikaanse Senaat op een niet te missen manier met de tegenstrijdigheden van president-elect Donald Trump: door een van diens tweets op een enorm bord te printen en in de zaal te zetten. De tweet ging over het niet willen wegbezuinigen van ziektekostenverzekering Obamacare, iets wat nu wel dreigt te gebeuren.

‘Ik was de eerste en enige Republikeinse presidentskandidaat die zei dat er niet bezuinigd wordt op sociale voorzieningen. Medicare & Medicaid,’ schreef Donald Trump in mei 2015 op Twitter.

‘Het punt is dat Trump dit niet ergens in het voorbijgaan zei,’ aldus Sanders met de enorme tweet achter hem. ‘Dit was de hoeksteen van zijn hele campagne. Hij zei het keer op keer.’

Volgens Sanders kan Trump nu maar twee dingen doen: of zorgen dat er inderdaad niet wordt bezuinigd op de sociale voorzieningen en zorgverzekeringen, óf hij toegeven dat hij de Amerikaanse kiezers glashard heeft voorgelogen.

Gezien de vele tegenstrijdigheden die Trump dagelijks via zijn twitteraccount de wereld instuurt, kan de actie van Sanders nog vaak vervolgd worden. De website Gizmodo heeft er vast een photoshopwedstrijd van gemaakt: ‘Wat had er nog meer op het bord kunnen staan?’

Geef een reactie

Laatste reacties (59)