Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bernie Sanders is nu de populairste Amerikaanse politicus

  •  
21-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
poll
Hij legde het af tegen Hillary Clinton bij de voorverkiezingen en we zullen nooit weten of hij in staat zou zijn geweest wel van Trump te winnen maar volgens een peiling is Bernie Sanders nu de populairste politicus van de Verenigde Staten. Maar liefst 57 procent van de ondervraagden heeft een positief beeld van hem. Voor Trump is dat 44 procent en voor Hillary 42 procent.
De populaire senator wordt nu door de Democratische partij ingezet als trekpleister bij manifestaties die de opmaat vormen voor de parlementsverkiezingen van 2018. De zelfverklaard socialist Sanders is overigens onafhankelijk senator en geen volksvertegenwoordiger namens de Democraten.
De populariteit van Sanders kan er mogelijk toe leiden dat hij zich opnieuw kandidaat stelt voor de verkiezingen van 2020. Hij is dan 79 jaar oud maar heeft deelname nog niet uitgesloten. Overigens is hij niet populair bij Republikeinen. Tweederde van die ondervraagden heeft een negatief beeld van hem.
Het slechtst komt de extreemrechtse Stephen Bannon naar voren uit de enquête. Hij is de rechterhand van Donald Trump.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.