Laatste update 13:12
99

Bernie Sanders stelt zich kandidaat voor presidentschap 2020

De Amerikaanse senator Bernie Sanders doet opnieuw een gooi naar het Amerikaanse presidentschap. Dat maakte hij zelf bekend op een lokaal radiostation in Vermont, de staat die Sanders in de senaat vertegenwoordigt. Dit weekend al gingen er geruchten dat Sanders opnieuw mee zou doen na in aanloop naar de vorige verkiezingen de strijd om de Democratische kandidatuur te hebben verloren aan Hillary Clinton. Sanders zou al campagnemateriaal hebben opgenomen, zo zeiden bronnen. Sanders bevestigt dat nu, maar zei het nieuws het eerst aan het publiek van Vermont te willen vertellen.

Op de radio zei Sanders:

Ik beloof dat ik op mijn tocht door het land de waarden waar we hier allemaal trots op zijn […] zal uitdragen. Ik vind de huidige bewoner van het Witte Huis een schande voor ons land. Hij is een pathologische leugenaar, een racist, een seksist, een homofoob, een xenofoob en iemand die goedkope politieke punten probeert te scoren door minderheden, vaak migranten zonder papieren, aan te vallen.

*In een eerdere versie van dit bericht stond dat Sanders als onafhankelijke kandidaat meedingt. Hoewel Sanders als zogenaamd ‘onafhankelijke Democraat’ zitting heeft in de Senaat, doet hij voor het presidentschap mee namens de Democratische partij.

cc-foto: Gage Skidmore

Geef een reactie

Laatste reacties (99)