Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bernie Sanders: Geen moderne Amerikaanse president zo wreed als Trump

  •  
06-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
24050281453_c4234a46f4_o
Dinsdag maakte de Amerikaanse minister Jeff Sessions bekend dat Donald Trump, volgens velen te laf om zelf de aankondiging te doen, een einde wil maken aan het DACA programma. Dat programma, ingesteld onder oud-president Barack Obama, gaf de kinderen van ongedocumenteerde migranten in staat een een sofi-nummer, waardoor zij konden studeren en werken. Dankzij DACA kwam er voor 800.000 jonge mensen een einde aan permanente bestaansonzekerheid. Dat is nu afgelopen. Voor alle jongeren die onder het DACA programma vielen dreigt nu uitzetting naar een voor hen vreemd land.
Senator en oud-presidentskandidaat Bernie Sanders is niet van plan het erbij te laten zitten. Hij roept het congres en het Amerikaanse volk op om de plannen van Trump tegen te houden:
"Het is geen geheim dat ik het op vrijwel elk gebied met Donald Trump oneens ben. Maar zijn beslissing met betrekking tot DACA is de lelijkste en meest wrede beslissing genomen door een president van de Verenigde Staten in de moderne geschiedenis van dit land."
"Het idee dat je de wettelijke status van ongeveer 800.000 jongeren zou verwijderen, jongeren die nooit een ander thuis hebben gekend dan de Verenigde Staten. Jonge mensen die nu een goede baan hebben, bijdragen aan de economie, jongeren die op school zitten, jongeren die in het leger dienen. Dat je die hun juridische status ontneemt en hen in een positie drukt waar ze kunnen worden gedeporteerd en het enige land dat ze kennen worden uitgegooid."
Trump’s decision on DACA is the ugliest and most cruel decision ever made by a president of the U.S. in the modern history of this country. pic.twitter.com/3k64uuo2XM
— Bernie Sanders (@SenSanders) 5 september 2017
Lees ook: Wat is DACA?
cc-foto: Phil Roeder
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.