Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bernie Sanders weigert donatie van medicijnenspeculant

  •  
16-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sanders.jpg
In opspraak geraakte speculant Martin Shrekli doneerde 2700 dollar aan campagne presidentskandidaat
De democratische presidentskandidaat Bernie Sanders heeft geweigerd een donatie van Martin Shrekli aan te nemen, de hedgefondsmananger die eerder dit jaar in opspraak raakte voor het vervijftigvoudigen van de prijs van het hiv-medicijn Daraprim.
Shrekli haalde de woede van het Amerikaans volk op de hals door het bedrag van een medicijn – dat vooral door hiv-patiënten wordt gebruikt – te verhogen. Het product ging van 13,50 naar 750 dollar. 
De ex-hedgefondsmanager tweette deze week dat Bernie Sanders hem geinspireerd had en hij daarom 2700 dollar, het maximum toegestane bedrag, gestort had voor zijn campagne maar dat werd Shrekli niet in dank afgenomen. De woordvoerder van Sanders reageerde op Mashable
Wij willen zijn stinkende centen niet. Hij is de posterboy voor de hebzucht van farmabedrijven.
Het campagneteam zocht de specifieke donatie van Shrekli op en doneerde het aan Whitman-Walker Health, een centrum voor de behandeling van hiv en aids in Washington. De ex-hedgefondsmanager uitte op Twitter zijn ongenoegen.
(…) In plaats van een intellectuele discussie te voeren, kiest Bernie Sanders ervoor niet te luisteren en zich als een demagoog te gedragen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.