97

Beruchte anti-feminist Roosh V lanceert beweging ook in Nederland

cc-foto: wikimedia
cc-foto: wikimedia

De beruchte Amerikaanse anti-feminist Daryush Valizadeh, ook wel bekend als Roosh V, lanceert zaterdag op tientallen plaatsen over de hele wereld zijn beweging ‘Return of the Kings’. De neomasculinist Valizadeh is een zogeheten ‘pick up artist’ die onder meer pleit voor het legaliseren van verkrachting. In Nederland worden zijn aanhangers opgeroepen zich zaterdag te verzamelen in Amsterdam en Utrecht. Vrouwen en homo’s zijn niet welkom.

De Amerikaan Valizadeh, kind van Armeense en Iraanse migranten, hanteert een uiterst rechtse agenda en gaat graag te keer tegen minderheden. De door hem opgerichte beweging Return of the Kings is volgens eigen zeggen bedoeld om te zorgen voor “de terugkeer van de masculine man in een wereld waar mannelijkheid in toenemende mate wordt bestraft en beschaamd ten gunste van een androgyne en politiek-correcte samenleving die toestaat dat vrouwen zich superieur voelen ten aanzien van mannen en hen overheersen.”

Zaterdag om 20 uur plaatselijke tijd komen aanhangers van de groepering bijeen op minstens 47 plekken over de hele wereld. In Australië maken feministen zich op om tegen de bijeenkomsten te demonstreren. Valizadeh, die heeft aangekondigd zaterdag in Australië te zijn, plaatste daarop een foto van een knuppel en pepperspray online die hij bij zich zou dragen.

Bang IcelandHij heeft in het verleden onder meer verkondigd dat verkrachting toegestaan zou moeten worden als die plaatsvindt op particulier terrein. Dat zou er volgens de neomasculinist toe leiden dat vrouwen zich verantwoordelijker gaan gedragen ten aanzien van hun eigen veiligheid. Na een storm van kritiek beweerde hij dat het om ‘satire’ ging. Hij geeft workshops in het ‘versieren’ en heeft verder een hele reeks ‘neukgidsen’ gepubliceerd, gerubriceerd per land, die algemeen als extreem vrouwvijandig worden beschouwd. Zo beveelt hij zijn lezers aan vrouwen vooral te neuken als ze dronken zijn.


Geef een reactie

Laatste reacties (97)