Laatste update 19:58
100

Besmettingsaantallen schieten verder omhoog, IC-drukte neemt toe

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is opnieuw fors gestegen. Woensdag maakte het RIVM bekend dat in de afgelopen 24 uur 9.195 nieuwe besmettingen zijn vastgesteld. Het hoogste aantal sinds 18 juli, de “Dansen met Janssen-piek”. Ook op de intensive care-afdelingen nam de drukte verder toe.

De afgelopen week kwamen er gemiddeld 7975 besmettingen per dag bij. Een week eerder lag dat daggemiddelde nog op 5903. In totaal liggen er nu 250 coronapatiënten op de IC, wat neerkomt op een bezetting van 29,9 procent van de totale IC-capaciteit. Van de patiënten op de IC zijn 4 op de 5 ongevaccineerd.

Ook zijn er 33 sterfgevallen gemeld, het hoogste aantal sinds 11 mei.

Vanaf aanstaande zaterdag gelden er aangescherpte coronamaatregelen. Zo komt de monkapjesplicht terug in de publieke binnenruimte en wordt het gebruik van de QR-code uitgebreid. Ook geldt er een aangescherpt advies om anderhalve meter afstand te bewaren. In Den Bosch zorgden de nieuwe maatregelen woensdag voor zo’n drukte bij de priklocatie dat de GGD opriep niet meer langs te komen. Veel ongevaccineerden lieten weten toch maar een vaccin te nemen omdat ze anders ‘nergens meer’ binnen mogen.

Geef een reactie

Laatste reacties (100)