Laatste update 18:28
12

De beste acteerprestatie bij de MTV Movie Awards is voortaan genderneutraal

De filmprijzen die MTV jaarlijks uitdeelt zijn voortaan genderneutraal. De van oorsprong Amerikaanse muziek- en tegenwoordig lifestylezender ziet niet in waarom er nog langer onderscheid gemaakt moet worden tussen mannelijke en vrouwelijke rollen. Volgens MTV is een grootse acteerprestatie is precies dat: groots. Of de vertolker een man of een vrouw is, doet er dan verder niet meer toe.

Volgende maand, op 7 mei om precies te zijn, worden de jaarlijkse MTV Movie Awards weer uitgereikt. Actrice Emma Watson neemt het voor de prijs voor de best vertolkte rol op tegen Hugh Jackman, Taraji P Jenson, Hailee Steinfeld en Daniel Kaluuya. Allemaal in dezelfde categorie dus. Volgens woordvoerder van MTV Kim Turbeville een logische stap, maar ook een die de prijsuitreiking interessanter maakt:

‘Deze wijziging voelde als het juiste om te doen. We denken ook dat het laten vallen van het onderscheid tussen man en vrouw de categorie beste acteerwerk spannender maakt.’

Of de wijziging in het beleid permanent is, moet nog blijken. In 2006 en 2007 werd ook tijdelijk gestopt met aparte prijzen voor mannen en vrouwen, maar in de jaren erna ging de zender gewoon op oude voet verder. MTV deelt wel al jaren andere genderneutrale awards uit, waaronder die voor beste held, beste slechterik en beste komische prestatie.

Bronnen: iTV, De Volkskrant

Geef een reactie

Laatste reacties (12)