7

Beste celeb-oproep van 2014 is letterlijk nietszeggend

Waar wachten we nog op? Doe iets tegen ebola

One, de internationale actiegroep die mede door Bono is opgericht, heeft een clip gelanceerd waarop tal van beroemdheden tonen hoe vreselijk wachten is. Zwijgend en nietsdoend kijken ze recht in de camera. Boos om het uitblijven van actie tegen de ebola-epidemie en tegelijk symbolisch voor de houding van de internationale gemeenschap.


In de video zijn te zien de Afrikaanse muzikanten Fally Ipupa, Angélique Kidjo, Femi Kuti, Ice Prince; ONE mede-oprichter Bono; de sterren Akon, Ben Affleck, Connie Britton, Matt Damon, Will Ferrell, Morgan Freeman, Ellie Goulding, Danai Gurira, Thandie Newton, Vincent Cassel; football speler Per Mertesacker; Liberiaanse gezondheidswerkers Dr. J Soka Moses en Louise Gaye.

Een verklaring van One stelt:

De wereld heeft te lang gewacht met een reactie op ebola. Ebola verwoest West-Afrika. En iedere dag dat we langer wachten, met afleveren van hulpgelden, met verplegers en dokters die ingezet worden, met de herbouw van de kapotte medische diensten, sterven er meer mensen. Leiders van alle landen, niet alleen maar dezelfde bekende namen, moeten stoppen met afwachten en handelen. (…) Teken onze petitie en verteld de leiders van de wereld dat het tijd is de epidemie te stoppen EN gezondheidszorg op te bouwen die kan voorkomen dat een crisis zoals deze ooit nog opnieuw kan plaatsvinden.

De petitie kan hier getekend worden. Op de site kun je ook achterhalen hoe landen hun beloften nakomen. Hier onder de stand van zaken voor Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)