38

Bestuursvoorzitter COA op non-actief gesteld

Nurten Albayrak kwam in opspraak vanwege verziekte bedrijfscultuur bij organisatie die asielzoekers moet opvangen

De bestuursvoorzitter van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers Nurten Albayrak is per direct op non-actief gesteld. Volgens bronnen is dat vandaag bekend gemaakt op een personeelsbijeenkomst, zo meldt de NOS. Als reden wordt opgegeven dat zij verkeerde informatie zou hebben gegeven over haar inkomen. Albayrak kwam echter anderhalve week geleden in opspraak, omdat ze een schrikbewind bij de organisatie zou voeren.

De NOS onthulde een verziekte bedrijfscultuur bij de organisatie die verantwoordelijk is voor de opvang van asielzoekers. Medewerkers zouden bang zijn om haar tegen te spreken “want dan gaat je hoofd op het hakblok”.

Eén van de gevolgen van het schrikbewind zou het grote verloop onder directieleden zijn. Zo’n twintig directeuren zijn sinds de aanstelling van Albayrak als voorzitter van de Raad van Bestuur in 2004 vertrokken. Onvrijwillig of uit onvrede.
De bestuursstijl van Albayrak zou ook gevolgen hebben op de bedrijfsvoering. Er wordt niet goed geluisterd naar adviezen van de mensen op de werkvloer, wat uiteindelijk te veel gemeenschapsgeld kost. Ook Albayraks salaris, dat boven de Balkenende norm lag, deed stof opwaaien. 

Minister Leers, geschrokken van de ophef, greep in. Hij verlaagde het salaris van Albayrak en beloofde een onafhankelijk onderzoek naar de klachten van het personeel.

Lees ook het eerdere artikel op Joop hierover

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (38)