Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Betaald papaverlof wordt uitgebreid van twee naar vijf dagen

  •  
20-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pappadag300.png
Meevaller van 750 miljoen euro zorgt hier en daar voor wat verlichting
Het kabinet heeft plots toch 750 miljoen euro over. Dat meldt RTL Nieuws op basis van geheime documenten. De coalitiepartijen mogen het geld naar believen verdelen. Eén van de zaken waar extra geld aan uitgegeven zal worden is het ouderschapsverlof voor mannen. Vaders krijgen tegenwoordig nog maar twee dagen vrij, dat worden er in de toekomst vijf.
Dat was nog een enorm gevecht om voor elkaar te krijgen, maar ik moet wel toegeven dat Nederland met vijf dagen verlof bepaald nog steeds geen koploper is.
Al lijkt iedereen het erover eens dat meer betrokkenheid van vaders bij de zorg van het kind goed is voor vader, kind én moeder, lijkt het de Nederlandse overheid maar niet te lukken de ideeën om te zetten in beleid. Maar goed, een gegeven paard moet je niet in de bek kijken en vijf dagen betaald verlof is al meer dan twee, moeten ze bij de PvdA hebben gedacht.
Zorg
Van het totale vrijgekomen bedrag zal 133 miljoen euro worden gebruikt om de zorg in verpleeghuizen te verbeteren. Daar bovenop krijgt iedere oudere voortaan duizend euro per jaar om te besteden aan dagactiviteiten zoals bingo of muziek maken. 
cc-foto: Grifmo

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.