99

‘Beter samenwerken in het parlement’

Video: Femke Halsema bij Buitenhof

In het televisieprogramma Buitenhof sprak GroenLinks-leider Femke Halsema over wat te doen bij de mogelijke komst van een PVC-kabinet.


Buitenhof – Shows – Peter van Ingen, Clairy Polak
Geüpload door Joop-nl. – De allerlaatste nieuwscontent.

Niet geheel onverwacht verheugde zij zich niet op dat scenario:

Ik heb nog weinig ideeën voor de toekomst van het land gehoord. De huizenmarkt wordt niet aangepakt, de arbeidsmarkt wordt niet aangepakt, wat je overhoudt is een kabinet dat elkaar vindt op rigide bezuinigingen op de publieke sfeer. 

Volgens Halsema komen de partijen niet met antwoorden op vragen als ‘wat te doen met de vergrijzing’ en zullen ze ook niet bereid zijn te doen wat nodig is om de files op te lossen.

Halsema wil niet dat zo’n kabinet en de Tweede Kamer onderling vervolgens verzanden in ‘welles-nietes’. Daar bewijzen we de bevolking een buitengewoon slechte dienst mee, aldus de GroenLinks-leider. In plaats daarvan wil ze dat de oppositiepartijen zoveel mogelijk samenwerken. Om die reden bepleitte Halsema gezamenlijke initiatieven vanuit het parlement rond onder meer de kilometerheffing en de aanpak van aflossingsvrije hypotheken. Ze hoopt daarmee dan de steun van het CDA voor die plannen te winnen.

Geef een reactie

Laatste reacties (99)