Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Beter samenwerken in het parlement'

  •  
12-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
haslema_bij_buitenhof_300.jpg
Video: Femke Halsema bij Buitenhof
In het televisieprogramma Buitenhof sprak GroenLinks-leider Femke Halsema over wat te doen bij de mogelijke komst van een PVC-kabinet.
Ik heb nog weinig ideeën voor de toekomst van het land gehoord. De huizenmarkt wordt niet aangepakt, de arbeidsmarkt wordt niet aangepakt, wat je overhoudt is een kabinet dat elkaar vindt op rigide bezuinigingen op de publieke sfeer. 
Volgens Halsema komen de partijen niet met antwoorden op vragen als ‘wat te doen met de vergrijzing’ en zullen ze ook niet bereid zijn te doen wat nodig is om de files op te lossen.
Halsema wil niet dat zo’n kabinet en de Tweede Kamer onderling vervolgens verzanden in ‘welles-nietes’. Daar bewijzen we de bevolking een buitengewoon slechte dienst mee, aldus de GroenLinks-leider. In plaats daarvan wil ze dat de oppositiepartijen zoveel mogelijk samenwerken. Om die reden bepleitte Halsema gezamenlijke initiatieven vanuit het parlement rond onder meer de kilometerheffing en de aanpak van aflossingsvrije hypotheken. Ze hoopt daarmee dan de steun van het CDA voor die plannen te winnen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.