75

Betogers in Gaza: ‘Vrede, is dat teveel gevraagd?’

Protest van jongeren in Gaza trekt duizenden inwoners van Gaza naar centraal plein

De straten van Gaza vullen zich met duizenden boze inwoners. Ze demonstreren voor een Palestijnse eenheid. Rond twee uur ’s middags meldde organisator Gaza Youth Break Out op twitter dat zeker tienduizend mensen zich hadden verzameld op het centrale plein in Gaza.

De actie die werd aangekondigd op Facebook en Twitter zou pas dinsdag plaatsvinden, maar werd een dag vervroegd. De organisatoren zeggen geïnspireerd te zijn door de demonstraties in Egypte en andere landen in de Arabische wereld. Ze hopen dat politici van zowel Hamas als Fatah zich bij de demonstranten voegen en hun politieke voorkeur thuis te laten.

Gaza Youth is de verdeeldheid zat. In hun manifest dat ze in januari publiceerde, roepen de jongeren op om een vuist te maken tegen de Israëlische bezetting. Ze hebben drie eisen: vrijheid, een normaal leven en vrede. “We willen vrij zijn. We willen een normaal leven kunnen leiden. We willen vrede. Is dat teveel gevraagd?” In eerste instantie wilden ze hun doelen bereiken door de bezettingen om hen heen te verslaan. Nu een maand later, gaan ze toch de straat op.

Erasmus Journalisten: Jeugd Gaza demonstreert voor Palestijnse eenheid
cc-foto: Andreas H. Lunde

Geef een reactie

Laatste reacties (75)