4

Bevrijde Spiegel: ‘We zijn goed behandeld’

VIDEO Persconferentie journaliste die half jaar ontvoerd was in Jemen, en haar man

“Het gaat erg goed met ons, we zijn erg goed behandeld. We zijn op Jemenitische wijze behandeld, dus dat was het fijne aan de verder niet zo fijne ontvoering.” Dat zei de begin juni in Jemen ontvoerde journaliste Judith Spiegel woensdagochtend in een korte persconferentie in Sanaa, de hoofdstad van Jemen.


Dinsdag werd bekend dat zij en haar partner Boudewijn Berendsen in het weekend waren vrijgelaten. NRC Handelsblad citeert Spiegel:

Ik hoop met heel mijn hart dat deze ontvoeringen zullen stoppen. Voor alle mensen die nog ontvoerd zijn, en mogelijk op een of andere manier dit nieuws horen, hoop ik dat dit hun hoop geeft.

Spiegel vertelde op de persconferentie dat ze niet weet of er losgeld is betaald. Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken zegt dat dit niet is gebeurd. Over haar ontvoerders zegt de journaliste:

Ze noemden zichzelf piraten. En dat is wat ze waarschijnlijk zijn: piraten van de woestijn.

Volgens de NOS is de vrijlating van Spiegel en haar partner drie dagen geheim gehouden om hun vertrek uit Jemen in stilte te regelen. Woensdagmiddag, als de twee in Nederland zijn geland, volgt er een persconferentie op Schiphol. Dat zal volgens de NOS rond 16.00 zijn. De persconferentie zal ook op Joop live te volgen zijn.

In Pauw en Witteman sprak antropologe en Jemen-specialist Marina de Regt over de liefde die zij en Spiegel delen voor het land.
NOS: Spiegel: ze waren niet van al-Qaida

NRC: Judith Spiegel: Het gaat goed, we zijn goed behandeld

Geef een reactie

Laatste reacties (4)