7

Bezetting Occupy gestopt

Na Amsterdam en Utrecht wordt vandaag ook het kampement in Den Haag ontruimd

Het Occupy-kamp in Den Haag moet vrijdag worden ontruimd, zo meldt de NOS. Volgens burgemeester Van Aartsen is de situatie in het kamp volledig uit de hand gelopen en dreigen er ongeregeldheden.

De politie moest eerder deze week ingrijpen bij een ruzie tussen twee groepen in het kamp. De oorspronkelijke Occupiers mochten het kamp niet meer in van de nieuwe bewoners, aldus de NOS

Ook in Utrecht kondigde burgemeester Wolfsen aan dat het Occupy-kamp moest worden afgebroken. Hij vond het onaanvaardbaar dat het een openbaar plein bezet werd door een beperkte groep mensen zonder dat er zicht was op een einde aan de demonstratie. De Utrechtse Occupiers besloten daarop zelf te vertrekken, omdat ze zich niet meer veilig voelen op het plein voor het stadhuis.

Het Amsterdamse Occupy-kamp moest in maart al worden ontruimd. Winkeliers in de buurt klaagden over het feit dat de Occupy-beweging ook veel daklozen en zwevers aantrok.

In Rotterdam waren de Occupiers afgelopen zaterdag juist weer even terug op het Beursplein. Met het uitdelen van folders, muziek en debat wilden ze het winkelend publiek duidelijk maken dat er wat te kiezen valt in september, zo meldt de lokale zender RTV Rijnmond. De gemeente Rotterdam geeft Occupy alleen toestemming om te demonstreren zonder tenten of andere bouwwerken.
Zolang het hoger beroep tegen het tentverbod loopt, blijft Occupy actievoeren alleen niet non-stop. Of de beweging terugkeert met een kampement, hangt af van de uitspraak van het gerechtshof, aldus RTV Rijnmond.

NOS: Occupy Den Haag ontruimd

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)