Laatste update 10:58
67

Bezoek Trump aan Mexicaanse president ontaardt in WK Wegduiken

De Mexicanen reageerden verbolgen op de gelaten houding die hun president aannam tegenover Trump

De mogelijk toekomstige Amerikaanse president Donald Trump bezocht tamelijk onverwacht zijn mogelijk toekomstige collega van Mexico. Dat leidde tot opwinding want een van de belangrijkste beloften van Trump aan zijn kiezers luid dat hij een metershoge muur gaat bouwen tussen de twee landen. Volgens Trump zijn Mexicanen die naar de VS komen geen armlastigen op zoek naar een betere toekomst maar verkrachters en andersoortige criminelen. Trump houdt zijn kiezers ook voor dat de muur door Mexico betaald zal gaan worden.

Tijdens de ontmoeting is dat laatste aspect niet eens ter sprake gekomen, beweerde Trump na afloop. De woordvoerder van de Mexicaanse president sprak dat tegen en stelde dat Peña Nieto duidelijk had gemaakt dat Mexico een dergelijk project niet zal financieren. De Mexicanen reageerden verbolgen op de gelaten houding die hun president aannam, schrijft De Morgen:

Peña Nieto leek opzichtig elke discussie met Trump te willen vermijden. De Mexicaanse analist Alejandro Hope noemde de ontmoeting “een ramp”. “Trump is geen duimbreed van zijn standpunt geweken. Hij heeft ze alleen iets mooier aangekleed”, aldus Hope. Over Peña Nieto, zei Hope: “Hij gaf Trump alle ruimte om zich van zijn beste kant te laten zien, terwijl hij er helemaal niks voor heeft teruggekregen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (67)