91

Bezorgde, relschoppende burger wint: geen azc in Geldermalsen

In Geldermalsen komt definitief geen asielzoekerscentrum. In een gezamenlijke verklaring laat een meerderheid van de gemeenteraad weten tegen de komst van een azc te zijn. Van alle partijen is alleen D66 nog vóór de opvang van asielzoekers binnen de gemeente.

De partijen hebben besloten de asielzoekers te weren nadat gesproken is met inwoners van Geldermalsen. Uit die gesprekken is gebleken dat er geen draagvlak is voor opvang, ongeacht de grootte.

Bij een raadsvergadering in december braken er nog rellen uit over de komst van een centrum voor 1500 mensen. Begin deze week werden vijf relschoppers nog veroordeeld voor hun aandeel in de rellen. Hoewel het college nog geen formeel besluit heeft genomen over de komst van een azc, is de verwachting wel dat het standpunt van de raad zal worden overgenomen.

193 bootvluchtelingen gered
Op de Middellandse Zee zijn 193 mensen gered van een zinkend schip. Het Nederlandse marinefregat Zr. Ms. Van Amstel pikte er vluchtelingen op die al zeven dagen onderweg waren naar het Italiaanse eiland Sicilië. De oude boot waar zij op voeren was zeer instabiel en had bijna geen voorstuwing meer. Aan boord klonk volgens Defensie via de radio duidelijk paniek. Aan boord waren onder meer veertig vrouwen, van wie twee zwanger en zestien kinderen.

Geef een reactie

Laatste reacties (91)