Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bezuinigen: nieuwe linkse president Mexico halveert eigen salaris

  •  
16-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
35519922584_c27d31208b_k

© cc-foto: agencia de noticias ANDES https://flic.kr/p/W7LTum

Andrés Manuel López Obrador, de linkse leider die begin deze maand tot president van Mexico werd gekozen, pakt de overheidsbezuinigingen op onorthodoxe wijze aan. Een van zijn eerste maatregelen als hij in december wordt beëdigd zal zijn dat hij zijn eigen salaris halveert naar omgerekend 5000 euro. De NOS schrijft :
"López Obrador zei verder dat zijn salaris ook de norm zal zijn voor alle mensen in Mexicaanse overheidsdienst. Niemand mag meer verdienen. Eigenlijk wilde de nieuwe president zijn salaris nog verder verlagen, maar dat zou volgens hem betekenen dat ook sommige van zijn nieuwe ministers, die uit het bedrijfsleven komen, er te veel op achteruit zouden gaan."
Ook wordt er gesneden in zaken als dienstauto’s en kostbare zaken als persoonsbeveiliging. Eerder al verklaarde López Obrador zelf geen beveiliging te willen. Hij verandert het presidentiële paleis in een cultureel centrum en wil af van de pensioenregeling voor oud-presidenten.
Hij belooft ook de corruptie aan te pakken. Overheidsambtenaren moeten hun bezittingen openbaren en corruptie zal een zwaar misdrijf worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.