Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Bezuinigen tot in de kist'

  •  
18-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ingeborg_300.jpg
Webserie 'Hoe Durven Ze': Crisis wordt aangewend om verzorgingsstaat af te breken'
In deze tweede aflevering van ‘Hoe Durven Ze’, de Vlaamse webserie over de economische crisis, is te zien hoe het crisisbeleid in landen als Spanje en Griekenland het leven van de middenklasse verwoest. Volgens de deskundigen die aan het woord komen is dat geen toeval. De crisis wordt doelbewust aangewend om de sociale zekerheid die na de Tweede Wereldoorlog werd opgebouwd af te breken.
We zien Spanjaarden die hun huis kwijtraken maar wel de hypotheek moeten blijven aflossen, gewone Grieken die om te overleven hun toevlucht zoeken tot de methodes van de daklozen. Aan het woord komt onder meer Ingeborg Beugel. Zij stelt dat de media de mythe verspreiden dat Grieken lui zouden zijn om zo een zondebok te creeëren. Snoeiharde maatregelen worden daardoor voor lief genomen.
De webserie is gebaseerd op het boek ‘Hoe Durven Ze’ van Peter Mertens, de leider van de Vlaamse PVDA, een zusterpartij van de SP.
Joop plaatst deze week iedere dag een aflevering van de 5-delige serie. Bekijk hier deel 1: Elke week bankencrisis.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.