Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bezuinigingen IVF voorlopig van de baan

  •  
11-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ivf300.jpg
Plan kabinet voor terugdringen IVF-pogingen van 3 naar 1 stuitte tegen verzet
In het regeerakkoord is afgesproken dat het aantal IVF-pogingen dat vergoed wordt terug gebracht moet worden van 3 naar 1. Het kabinet wilde hiermee 21 miljoen euro bezuinigen. Hoogleraar Gynaecologie Jan Kremer heeft in een reactie op het akkoord aangekondigd dat de kosten door meerlingzwangerschappen juist zal oplopen wanneer slechts één poging wordt vergoed. Op aandringen van GroenLinks gaat minister Schippers (Volksgezondheid) nu onderzoeken of de bezuiniging ook op een andere manier te realiseren is.
Wanneer nog maar één IVF-behandeling vergoed wordt zullen meer ouders kiezen voor het terugplaatsen van niet één maar twee embryo’s om de kans op een succesvolle zwangerschap te vergroten. De extra kosten van een meerlingzwangerschap zijn 11.000 euro. Als de extra maatschappelijke kosten worden meegerekend komt dit bedrag uit op 54.000 euro, aldus Kremer.
In plaats van 29 miljoen euro besparen zullen de kosten juist stijgen met 21 miljoen euro.
cc-foto: Joseph James

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.