Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Biden vertrouwt beveiligers Trump niet

  •  
01-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
US - VOTE - BIDEN - CAMPAIGN

© Democratic presidential nominee and former Vice President Joe Biden is surrounded by secret service agents as he exits a local theatre after participating in a virtual town hall meeting on Oc

Joe Biden, die later deze maand wordt ingezworen als president van de Verenigde Staten, zal worden beschermd door nieuwe Secret Service-agenten.
De vrees bestaat dat sommige agenten die de Amerikaanse president nu beschermen, loyaal zijn aan Trump. Zo moedigden Secret Service-agenten elkaar het afgelopen jaar aan om uit respect voor Trump geen mondkapje te dragen. Daarmee gingen zij in tegen het advies van de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten die menen dat mondkapjes bescherming bieden tegen het coronavirus. Ook Trump, die een maand voor de verkiezingen ziek werd , negeerde dit mondmaskeradvies.
Vorige maand gaf Trump het hoofd van zijn beveiliging, Anthony Ornato, een functie in het Witte Huis. Ornato organiseerde verscheidene campagnebijeenkomsten en was ook betrokken bij de organisatie van het uiterst controversiële bezoek dat Trump bracht aan de St. Johns Episcopal Church voor een ‘fotomoment’. Daarbij werden rubberen kogels en traangas afgevuurd op demonstranten.
Biden, die de presidentsverkiezingen met meer dan 7 miljoen stemmen verschil won van Trump, zal agenten terughalen die hem ook al beveiligden toen hij nog vice-president was onder Obama.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.