Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Biden: ‘We kunnen deze periode van duisternis overwinnen’

  •  
21-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
biden
Joe Biden wil Amerika uit de duisternis leiden. Dat zei hij donderdag in een toespraak die bol stond van de metaforen over donker en licht. Met de speech accepteerde hij de Democratische presidentsnominatie. Vanwege de corona-epidemie sprak Biden een vrijwel leeg congrescentrum toe: er waren alleen journalisten.
“Als u mij het presidentschap toevertrouwt, dan zal ik het beste in de samenleving aanspreken, niet het slechtste”, beloofde Biden aan de kjjkers. De Democratische presidentskandidaat maakte korte metten met president Trump die volgens hem chaos en verdeeldheid heeft gezaaid.
“We kunnen ervoor kiezen om nog bozer te worden, nog minder hoopvol, nog verdeelder. Dat is een weg van schaduwen en achterdocht. We kunnen ook een andere weg inslaan: een weg van hoop en licht”, aldus Biden.
Hij sloeg een verzoenende toon aan. “Als we verenigd zijn, kunnen we deze periode van duisternis overwinnen. Hoewel ik een Democratische kandidaat ben, wil ik een president worden voor alle Amerikanen. Ik zal hard werken voor de mensen die mij steunen, maar net zo hard voor de mensen die mij niet steunen.”
Er was veel lof voor Bidens optreden. Jake Tapper van CNN noemde zijn speech ‘een van de beste, zo niet de allerbeste’ uit zijn carrière. En ook Chris Wallace van het rechtse Fox News sprak van een ‘zeer effectieve’ toespraak’.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.