5

Big Mother: borstvoeding met Google Glass

Technologie moet onwetende moeders helpen omdat sociale omgeving verdampt is

In Australië start volgende maand een experiment waarbij tien kersverse moeders Google Glass gebruiken tijdens het geven van borstvoeding. De bril, tevens beeldscherm, moet hulpverleners in staat stellen mee te kijken tijdens het voeden en indien nodig tips te geven zonder dat de baby gestoord wordt.


Het experiment, gerund door het bedrijf Small World in samenwerking met de Australian Breastfeeding Association, heeft als doel meer vrouwen borstvoeding te laten geven. Nu zouden veel moeders na zes tot twaalf weken stoppen met het geven van voeding omdat ze tegen problemen aanlopen en er door het uiteenvallen van sociale verbanden te weinig parate kennis aanwezig is in hun directe omgeving. Vooral voor vrouwen die in afgelegen gebieden wonen zou de technologie uitkomst moeten bieden.

De Google-brillen, uitgerust met een 5 megapixel camera, worden gebruikt in combinatie met het chatsysteem Google Hangout om contact te leggen met een zorgverlener. De sessie worden gecodeerd om meekijkers buiten te houden en niet opgeslagen, stelt Small World. Het grootste probleem waarmee het bedrijf zich geconfronteerd zag was het aanpassen van de beeldhoek zodat de baby in beeld is.

De Australian Breastfeeding Association ontvangt maandelijks zo’n 7000 telefonische hulpvragen. Daarbij is het nogal eens moeilijk precies te achterhalen wat er aan de hand is omdat woordelijke omschrijvingen tekort schieten of lastig te geven zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)