Laatste update 28 mei 2018, 14:43
14

Bijeenkomst over Turkse verkiezingen afgeblazen na bedreigingen

Een bijeenkomst in Vlaardingen over de naderende verkiezingen in Turkije is afgelast, nadat de eigenaar van het restaurant waar het evenement zou plaatsvinden is bedreigd. Dat meldt RTV Rijnmond. Ook de organisator, het seculiere genootschap Turkse Raad in Nederland, zou bedreigingen hebben ontvangen.

De voorzitter van de Turkse Raad in Nederland, Sefa Yürükel, vreest dat de bedreigingen door aanhangers van de Turkse president Erdogan of van de nationalistische MHP zijn geuit.

Op de bijeenkomst waar yşe Sucu van de nieuwe nationalistische IYI-partij zou spreken werden zondagavond zo’n 500 mensen verwacht. De IYI-partij werkt de komende verkiezingen samen met drie andere oppositiepartijen: de centrum-linkse CHP, de islamitische Gelukspartij en de centrum-rechtse Democratische Partij. De organisatie hoopt de verkiezingsbijeenkomst op een andere locatie alsnog door te kunnen laten gaan.

Update 28 mei:
De bijeenkomst over de Turkse verkiezingen is alsnog doorgegaan, maar dan in Den Haag. Dat meldt de website Vlaardingen24. De bijeenkomst is rustig verlopen.

Cc-foto: Nico Kaiser

Geef een reactie

Laatste reacties (14)