Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bijna geen daklozen meer in grote steden

  •  
18-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koning_300_01.jpg
Persoonlijk hulptraject werkt, meldt Trimbos Instituut. Ook overlast afgenomen. Nu nog tussen 35 en 40 duizend daklozen in Nederland
In de vier grote steden zijn er nog nauwelijks dak- en thuislozen die dag en nacht op straat verblijven en geen vaste slaapplaats hebben. Dat blijkt uit een tweetal rapportages van het Trimbos Instituut. De daling is in 2007 ingezet en het instituut spreekt door de doorzettende afname van een trendbreuk.
De daling van het aantal daklozen komt volgens het Trimbos Instituut onder meer doordat zij een persoonlijk hulptraject krijgen. Dat meldt Trouw vrijdag.   
Bijna tienduizend daklozen zitten in zo’n individueel traject. Ook zijn er tientallen nieuwe woonvoorzieningen gekomen en is er meer geregeld voor de dagbesteding en schuldhulpverlening.
Hoeveel daklozen er precies in Nederland zijn is door verschillende meetmethodes per gemeente moeilijk aan te geven. Het aantal zou tussen de 35 duizend en 40 duizend liggen. Vorig jaar meldde de politie dat ook het straatbeeld in de vier grote steden is veranderd en dat er ook minder overlastmeldingen zijn in verband met dak- en thuislozen.
Lees hier meer

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.