55

Bijna helft jonge christenen Nederland is fundamentalist

Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) verzint zelfs aparte term voor jonge christen: neofundamentalist ... Kerk wordt kleiner en orthodoxer

Jonge christenen hebben steeds vaker behoudende tot zeer behoudende opvattingen. Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) heeft een onderzoek opgesteld naar de kerkelijkheid van Nederlanders en stelt dat jongeren er steeds vaker extreme denkbeelden op nahouden. Het SCP verzint er zelfs een nieuwe term voor: de neofundamentalist. Dat meldt dagblad Trouw.

Twintig jaar geleden vond slechts een op de vijf jonge christenen dat je je aan alle voorschriften van de kerk hebt te houden. Volgens het SCP vindt nu bijna de helft van de kerkgangers tussen de 17 en de 30 jaar dat alle richtlijnen van de kerk gevolgd moeten worden.

Trouw schrijft over het SCP-onderzoek:

Kerkelijke jongeren beschouwen zich vaker dan hun ouders als een gelovig of religieus mens, zien een sterk geloof als belangrijkste waarde in het leven en geloven zonder twijfel in God. Opmerkelijk daarbij is volgens het SCP dat het geloof in de hel en duivel met een comeback bezig is.

Trouw: Bijna helft jonge christenen is ‘neofundamentalist’

Geef een reactie

Laatste reacties (55)