6

Bijna helft koffie in Nederland duurzaam

Rapport Oxfam Novib: Nederland koploper in de wereld met 45 procent koffie van duurzame herkomst

Bijna de helft (45%) van de koffie die in Nederland geschonken wordt is van duurzame herkomst. Dit blijkt uit het rapport Zuivere Koffie van Oxfam Novib. Nederland is hiermee koploper in de wereld. In 2008 lag het percentage nog op 25.

De website isonline.nl meldt:

“Gemiddeld drinken Nederlanders drie kopjes koffie per dag, wat neerkomt  op 150 liter per persoon per jaar. 60 procent van de verkoop van koffie gaat via supermarkten, die gemiddeld nog geen 35 procent aan duurzame koffiepakken in de schappen hebben liggen. Bij de Albert Heijn heeft de helft van de koffiepakken een duurzaamheidskeurmerk. Daarmee is de supermarkt koploper in Nederland. C1000 en Jumbo volgen met 44 en 38 procent.
 Opvallend is dat Aldi, goed voor 8 procent van de koffieverkoop in Nederland, geen enkel duurzaam koffieproduct verkoopt.
 De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koffie en Thee (KNVKT) heeft laten weten de intentie te hebben om in 2015 driekwart van het Nederlandse koffieaanbod duurzaam te laten zijn. Of dat gaat lukken is nu  nog…eh…koffiedik kijken.”

Lees ook het volledige rapport Zuivere Koffie van Oxfam Novib

Foto-cc: Sneaker Peet

Geef een reactie

Laatste reacties (6)