137

Bijstand steeds vaker uitzichtloos

CBS: percentage bijstandsontvangers dat werk vond werd nog nooit zo laag gemeten ... Mannen vinden makkelijker werk dan vrouwen

Mensen die in de bijstand belanden, komen daar steeds minder vaak uit. Slechts 7,3 procent van de bijstandsontvangers vond in 2013 een baan. Het laagste percentage sinds het begin van de metingen door het Centraal Bureau voor de Statistiek in 2007. Vooral ouderen in de bijstand vinden moeilijk een baan: minder van 2 procent van de 55-plussers in de bijstand vond in 2013 werk. Dat meldt RTL Nieuws.

Mannen blijken makkelijker aan de bijstand te kunnen ontsnappen dan vrouwen, ze vinden bijna twee keer zo vaak werk: 10 procent tegenover iets meer dan 5 procent. De mensen die er het best in slagen om uit de bijstand te klimmen zijn mannen onder de 25, 20 procent van hen slaagde er 2013 in om een baan te krijgen.

Wat betreft de de grote gemeenten lukt het mensen in Zoetermeer het vaakst om vanuit een bijstanduitkering naar een betaalde baan te gaan. 11 procent van de bijstandsontvangers vond er werk. In Rotterdam was dat slechts 5 procent.

Momenteel ontvangen meer dan 430.000 mensen in Nederland een bijstanduitkering. Hoewel de werkloosheid en de het aantal WW-uitkeringen al enkele maanden licht lijkt te dalen, stijgt het aantal mensen in de bijstand nog steeds.

Cc-foto: Bhernandez

Geef een reactie

Laatste reacties (137)