Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Bijstand verlagen helpt mensen niet naar werk'

  •  
28-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
127 keer bekeken
  •  
ANP-klaver_groenlinks_300.jpg
Het kabinet wil de komende periode de armoedegrens met 2000 euro verlagen .. GroenLinks komt met een alternatief
GroenLinks zal vandaag een amendement indienen op het wetsvoorstel van het kabinet om het sociaal minimum de komende jaren met 2000 euro per jaar te verlagen, zo meldt de Volkskrant woensdag.
GroenLinks denkt dat er ook een andere manier is om werken lonend te maken. Dat kan door de belasting op arbeid te verlagen en het zo voor werkgevers aantrekkelijk te maken om meer mensen aan te nemen én een fatsoenlijk minimumloon aan te bieden. Mensen op het minimumloon gaan er de komende jaren dan op vooruit, mensen in een uitkering houden hetzelfde. 
De inkomsten die de overheid hierdoor kwijtraakt kunnen worden gecompenseerd door de belastingen te ‘vergroenen’. Dat wil zeggen dat het gebruik van vervuilende brandstoffen wordt belast.
Kamerlid Jesse Klaver, die het amendement zal indienen:
GroenLinks wil mensen weerbaar maken, dat kan het beste met een baan. Het kabinet verlaagt de armoedegrens om mensen aan het werk te zetten. Ik laat zien dat je mensen ook sociaal kunt stimuleren te gaan werken. Je moet mensen niet afknijpen om ze aan het werk te krijgen, maar werken echt lonend te maken. Ik kies ervoor mensen een voordeeltje te bieden als ze gaan werken. Mijn amendement levert banen op en is nog groen ook, dat is mooi meegenomen.
Het loont: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.