Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bijsterveldt: 'Havo's mogen gediplomeerde vmbo'ers weigeren'

  •  
04-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vmboer_300.jpg
Middelbare scholen mogen eigen toelatingseisen hanteren
Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs vindt dat Havo-scholen zelf mogen bepalen of ze een vmbo’er met diploma toelaten. Dat liet de CDA politica weten in antwoord op vragen van de PvdA. Dat meldt Trouw.
Het Vara-programma De Ombudsman besteedde op 15 oktober aandacht aan vmbo’ers met een diploma op zak die geweigerd werden om naar de havo te gaan. De havo-opleidingen zouden extra toelatingseisen opwerpen zoals een cijfergemiddelde van een zeven. En dat terwijl de wet op het voortgezet onderwijs schrijft dat de Theoretische Leerweg (het hoogste niveau van het vmbo) leerlingen moet voorbereiden op de havo.
Uit onderzoek van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ECBO) blijkt dat 94 procent van de havo’s aanvullende eisen stelt naast het vmbo-TL-diploma. Duizenden vmbo’ers zouden de dupe zijn van de strenge toelatingseisen. Bijsterveldt vindt niet dat vmbo-leerlingen worden belemmerd in hun verdere opleiding door de extra maatregelingen van de havo-scholen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.